Ananas schillen en snijden met stap-voor-stap uitleg

Een ananas is een vrucht dat doet denken aan tropische sferen. Niet voor niets was de ananas anno 2018 een van de trendfiguren voor de zomer. In allerlei zomerdecoratie was hij terug te vinden. En ik snap dat helemaal, zoet, sappig en wat een friszuurtje op de achtergrond. Maar zo’n verse ananas schillen en snijden kan wel een uitdaging zijn. Daarom een stap-voor-stap uitleg hoe je dit doet.
Een ananas schillen en snijden kan op verschillende manieren. Er zijn speciale ananasgereedschappen om een ananas te schillen, maar die zorgen wel voor veel verspilling of ze passen niet goed bij de grote van je ananas. Mijn voorkeur gaat uit naar gewoon met een mes. Maar ook dan zijn er verschillende technieken. Ik leg je de meest makkelijke methode uit om een ananas te schillen en snijden.
De Ananas
Van oorsprong komt deze tropische vrucht uit delen van zuid-Amerkia en de Caraïben. Columbus heeft ervoor gezorgd dat ook wij in Europa van deze vrucht konden genieten. Al was het in het begin alleen een vrucht voor koningen en de allerrijksten. Pas veel later is de ananas ook beschikbaar geworden voor iedereen.
De ananas bestaat uit heel veel kleine aan elkaar gegroeide besjes die samen de ananas vormen. Vandaar de structuur ook aan de buitenkant. Uiteraard bevat deze vrucht veel vitaminen en mineralen. Ze zijn er in verschillende kleuren van groen, bruin tot oranje/geel. Dit zegt echter niks over de rijpheid.
Ik trek altijd een blaadje bovenuit de ananas. Komt deze makkelijk los en ruikt je de ananas? Dan is je ananas rijp. Hoe sterker de geur, des te rijper. Let er bij de aankoop van ananassen ook altijd goed op dat ze niet onderop bij de aanhechting schimmelen. Daar hebben ze gauw last van namelijk
Qua smaak zijn ze er in de varianten heel zoet tot zoet/zuur. Wist je trouwens dat er meer dan 8 soorten ananassoorten zijn? Met natuurlijk allemaal hun eigen smaak eigenschappen.
Ananas schillen en snijden









Zoals je ziet kun je de ananas in schijven snijden, grote stukken en kleine stukken. Het is maar net wat waar je de ananas voor nodig hebt.
Ananas is ontzettend lekker als tussendoortje, maar ook in desserts en zelfs warme gerechten zoals met kip of kalkoen.
Zo zie je dat een ananas schillen en snijden echt niet zo moeilijk is dan het lijkt en zoals met alles, hoe vaker je het doet, hoe beter en sneller je het afgaat.
Wat is jouw favoriete gerecht met ananas?