van Hanneke en Jolien

Basisrecept voor cake / biscuitdeeg

Basisrecept voor cake / biscuitdeeg

Basisrecept voor cake/biscuitdeeg

Iedereen moet een basisrecept hebben voor cake/bescuitdeeg.  Je kunt het recept gebruiken om mee te variëren maar ook om er mooie taarten van te maken. Doe er een lekkere laag jam tussen of pudding. Bekleed het bijvoorbeeld met botercrème en rolfondant.  Dit recept gebruik ik ontzettend vaak en leent zich erg goed voor veel variaties. Dit keer heb ik een variatie gemaakt met rum en chocolade.

Eigenlijk spreken we hier niet van een deeg maar een beslag. In een notendop kun je deeg op een werkbank maken en heb je voor een beslag een kom nodig omdat het te vloeibaar is om op je werkbank te maken. Aan je beslag kun je vele soorten smaken toevoegen. Wat dacht je van cintroenrasp, vanillie-essence, amandel-extract of zoals in mijn variatie met rum-extract.

Dit heb je nodig:

  • 185 gr. bloem
  • 1 el. bakpoeder
  • 180 gr. ongezouten zachte boter
  • 150 gr. fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 tl vanille aroma
  • 2,5 el melk
  • boter of olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm van 28 cm. doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg nu de boter, suiker, eieren en het vanille aroma toe. Klop tot een glad mengsel en roer er daarna de melk door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en maak de bovenkant glad met een spater. Bak de taart in ongeveer 30 a 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even 2 a 3 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan een op een taartrooster om verder af te koelen. 
 
Voor de variatie met rum en chocolade:

 Extra nodig:

  • 100 gram chocolade chips of druppels
  • 1 tl rum aroma
Vervang het vanille aroma met de rum aroma en voeg wanneer je het beslag klaar hebt de chocolade chips toe en roer deze even goed door het beslag heen.
 
Eet smakelijk!
Made by Jolien
It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *