van Hanneke en Jolien

Bruine bonen curry met chapati

Bruine bonen curry met chapati

Bruine bonen curry met eigengemaakte chapati

Bruine bonen zijn de laatste jaren niet echt meer in de mode. Maar feit blijft dat ze gezond zijn en goedkoop zijn. Met dit recept maak je eens wat anders met dit boontje. Bruine bonen worden veel met gehakt geserveerd in bruine-bonenschotel of met Mexicaanse invloeden. Echter worden bonen ook gebruikt in de Aziatische keuken. Als inspiratie voor dit gerecht vond ik de Rajma. Rajma is een curry gemaakt met kidney-bonen en er zijn veel verschillende soorten recepten. Allemaal bevatten ze bonen en veel specerijen.

Bij deze curry kun je lekkere chapati’s serveren. Dit is een platbrood uit India die ontzettend makkelijk is om te maken. Je hebt zelfs maar 3 ingrediënten nodig. Terwijl je curry lekker staat te pruttelen bak je deze hele makkelijke chapati’s.

Bruine bonen curry met chapatiDit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de curry:

  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 30 gr. palmsuiker
  • 1 el. gele currypasta
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 pot bruine-bonen (uitgelekt)
  • 200 gr. prei
  • 200 gr. boontjes
  • 1 el vissaus
  • Zout naar smaak

Voor de chapati’s:

  • 75 gr. bloem
  • 50 ml water
  • 1 tl zout

Begin met het maken van een deeg. Doe de bloem, de helft van het water en zout in een kom en meng dit samen tot een deeg. Voeg steeds een beetje meer water toe tot je een mooi soepel deeg hebt. Kneed het deeg goed door en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak de uien schoon en snij ze in blokjes. Pel de knoflook en snij deze heel fijn. Zet een hapjespan op het vuur en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Fruit de ui met de knoflook op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg dan de currypasta toe en fruit deze mee. Als je allemaal specerijen gaat ruiken kun je tomatenblokjes en bruine bonen toevoegen. Hak de palmsuiker fijn op je snijplank en voeg ook deze toe. Laat dit aan de kook komen.

Snij de steeltjes en kontjes van de boontjes af en spoel ze even af. Doe de boontjes de kokende bruine bonen en tomaat. Maak de prei schoon en snij deze in halve ringen. Voeg de prei na ongeveer 10 minuten koken toe aan de pan. Als de boontjes gaar zijn voeg je 1 el vissaus toe. Eventueel kun je het met zout nog op smaak brengen.

Laat de curry lekker pruttelen. Ondertussen kun je de chapati’s maken. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Verdeel de chapati in 4 bolletjes en rol deze dun uit tot een ronde vorm. Doe de chapati zonder vetstof in de pan. Blijf erbij want het gaat ineens heel hard. Als één zijde begint te kleuren draai je hem om. Je zult zien dat er bellen vormen. Dat is niet erg. Als ook die zijde mooie bruine vlekken heeft en droog is, is je chapati klaar.

Eet smakelijk!

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *