van Hanneke en Jolien

Gehakt met een Aziatisch tintje

Gehakt met een Aziatisch tintje

Soms neem je eens tijd om lekker met hobby’s aan de slag te gaan of om eens flink je huis op te ruimen. Maar als je zo bezig bent, vliegt de tijd voorbij. En dan is het zo opeens weer tijd voor eten koken. En wat moet je dan toch op tafel zetten? Nou misschien wel dit snelle gerecht met gehakt.

Aziatisch met diepgang

In een kookboek van Ainsley Harriott kwam ik een soortgelijk recept tegen wat mij inspireerde tot deze variant. Ik heb het recept met gehakt als basis genomen, maar de specerijen veranderd en een aantal andere ingrediënten en specerijen toegevoegd waardoor het gerecht wat meer diepgang kreeg. Door de boontjes voeg je extra groenten toe en word het gerecht frisser. Persoonlijk vind ik het heerlijk om er een komkommersalade bij te serveren.

Zo maak je dit Aziatische gerecht voor 2 personen.

Het lijken wellicht veel ingrediënten maar ondanks dat is het gerecht binnen 30 minuten klaar.

  • 2 kopjes rijst
  • 2 kleine uien of 1 grote
  • 250 gr. rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kip-bouillonblokje
  • 175 ml water
  • 2 eetl. maizena
  • 2 eetl. soyasaus
  • 1 eetl. water
  • 0,5 tl. cayennepeper
  • 0,5 tl. gerookte paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. laos
  • 1 tl. djahe
  • 3 druppels vissaus
  • 1 eetl. honing
  • 400 gr. boontjes uit de diepvries
  • Komijnpoeder
  • Zout en peper

Kook de rijst zoals wordt aangegeven op de verpakking. Zet de boontjes op en kook ze beetgaar. Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen. Snijd de knoflook heel fijn. Fruit de ui met de knoflook aan in een hapjespan tot dit glazig wordt. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe samen met de cayennepeper, paprikapoeder, kurkuma, laos en djahe. Bak dit alles tot de gehakt mooi bruin is gebakken.

Als het gehakt mooi bruin is voeg hier dan de 175 ml water aan toe met het bouillonblokje en laat het bouillonblokje oplossen.Voeg vervolgens de honing en vissaus toe. Maak ondertussen in een schaaltje een papje van de maïzena, de sojasaus en 1 el. water. Als het bouillonblokje is opgelost voeg er dan het maïzenapapje aan toe en laat dit een paar minuten pruttelen tot het mooi gebonden is.

Als de boontjes beetgaar zijn kun je ze afgieten. Doe ze na het afgieten terug in de pan en voeg hier een klontje boter aan toe. Breng de boontjes op smaak met de komijnpoeder, zout en peper.

Eet smakelijk!

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *