recepten & kookavonturen

Gouden kooktips, mijn persoonlijke top 10

Gouden kooktips, mijn persoonlijke top 10

Een goede voorbereiding is het halve werk (ook goed gereedschap natuurlijk). En met betrekking tot koken is dat zeker waar. Want als je goed voorbereid zul je zien dat het koken ook een stuk beter zal verlopen. Daarom heb ik mijn 10 gouden kooktips voor jou op een rijtje gezet. Deze kooktips gaan je helpen om beter te koken en wellicht zelfs rust geven en minder stress. Want doordat je alles goed voorbereid hebt aan de hand van deze tips zul je veel problemen en ergenissen voorkomen.

Want steekt immers veel energie en tijd in je koken, en helemaal als je het niet leuk vind. Misschien heb je er zelfs wel speciaal boodschappen voor in huis gehaald omdat het ene recept uit dat tijdschrift je zo lekker lijkt. Dan wil je natuurlijk ook op het eind een mooi gerecht op je bord hebben. Met deze kooktips vergroot je de kans aanzienlijk op een geslaagd resultaat. Heb je zelf ook nog kooktips en wil je die graag delen met ons? Laat dan gerust je reactie achter in de reacties.

10 gouden kooktips

  1. Lees eerst het hele recept door voor je gaat beginnen.
  2. Oven nodig? Zet deze dan alvast aan.
  3. Neem de tijd, vooral als je iets nieuws gaat maken.
  4. Zet alles klaar wat je nodig hebt. De ingrediënten en je keukengerei. Zo weet je zeker dat je alles hebt.
  5. Goed gereedschap is het halve werk, zorg dus voor scherpe messen en een stevige snijplank.
  6. Gebruik de juiste materialen om af te wegen zoals maatschepjes, maatbekers en een weegschaal.
  7. Niet zo goed in multi-tasken? Snij dan eerst alles wat gesneden moet worden en zit dit klaar in schaaltjes.
  8. Denk aan veiligheid en blijf altijd in de buurt van je keuken als je kookt vooral als je fornuis of oven aan staat.
  9. Gebruik een thermometer als je zeker wilt zijn of je vlees of vis gaar is.
  10. Proef regelmatig tussendoor als je kookt om de smaak te testen.