van Hanneke en Jolien

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan

Even geleden maakte ik een havermoutpap met appel en kaneel. Deze was erg lekker maar als zoetekauw ben ik op zoek gegaan nog iets zoeters. Daarom heb ik een eigen versie gemaakt van havermoutpap met banaan. Heerlijk zoet maar nog steeds gezond. Door de natuurlijk suikers van de banaan is deze pap namelijk al zoet van zichzelf. Ik heb er voor gekozen om dit te versterken met een eetlepeltje honing. 

Wat is haver?

Haver is een graansoort dat al duizendenjaren word gebruikt. Van oorsprong komt het uit het zuid-oost Europa en andere delen van Azië. Haver word niet alleen voor menselijke consumptie gebruikt maar ook voor diervoeder. Het is een graan die goed betaalbaar is. Voor de tijd van brouwgerst gebruikte men haver zelfs voor het maken van bier.

Havermout is een bewerking van haver. Door deze te wassen, pellen en te verhitten en vervolgens te walsen krijg je havermout. Hele korrels moeten langer koken, zo’n 15 minuten en gebroken korrels maar 5 minuten. De gebroken variant koop je vaak in de winkel.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 35 gr. havermout
  • 200 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 kleine banaan
  • 1 eetl. honing
Weeg de havermout af in het pannetje en voeg hier de melk en het water aan toe. Snij de banaan in stukjes van ongeveer 1,5 a 2 cm en voeg deze ook toe aan het pannetje. Zet het pannetje op het vuur en breng dit al roeren aan de kook. Houd het goed in de gaten want door de banaan kookt het gauwer aan op de bodem. 
 
Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en roer het af en toe door. Als de pap lekker dik is geworden kan je hem in een kommetje of bord gieten. Voeg het lepeltje honing eraan toe als je dit wenst en eet smakelijk!
Made by Hanneke
It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


2 thoughts on “Havermoutpap met banaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *