van Hanneke en Jolien

Homemade Bounty balletjes

Homemade Bounty balletjes

Bounty balletjes.

Het is alweer tijd voor de Foodblogswap van april 2014. Deze maand was Thuiskok uitgeloot aan Peggy ’s pastime. Een gezellig Belgische food-blog met prachtige foto’s. Niet altijd van eten, maar wel bewonderenswaardig. Op dit blog vind je heel veel recepten die variëren van zoet tot hartig en van curry tot chocolademousse. En zoals elke maand is het altijd weer lastig om een keuze te maken. Maar toen ik het volgende recept zag begon ik als chocoladefanaat toch wel erg te watertanden. Homemade Bounty, Heerlijke balletjes met dadel en kokos omhult door pure chocolade. Peggy heeft het recept van de Foodbandits, waar ze al wat aan had veranderd en ook ik heb weer iets veranderd.

Het eindresultaat was zeer smakelijk. Met toch wel gevarieerde reacties. Een vriendin die niet zo van kokos houdt vond ze heerlijk en de kokossmaak wel wat meevallen. En mijn vriend vond dat er wel weer wat meer kokossmaak aan mocht zitten. Zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik vond ze gewoon jammie en ga ze zeker vaker maken. De bounty balletjes zijn makkelijk te maken waardoor ze heel toegankelijk zijn voor iedereen. Hopelijk vinden jullie ze net zo lekker als wij!
Voor +/- 30 lekkere bounty balletjes.

Dit heb je nodig:

  • 125 gr geraspte kokos
  • 1 el walnotenolie
  • 4 el Ahornsiroop
  • 10 ontpitte dadels
  • 150 gr pure chocolade (grof gehakt)

Extra nodig: Keukenmachine met mes-blad

Zet de keukenmachine klaar met het mes-blad erin. Weeg de geraspte kokos af en doe deze in de keukenmachine, voeg hier de walnotenolie en de ahornsiroop aan toe. Haal eventueel de pitten uit de dadels en snij ze door de helft en dan nog een keer door de helft. Doe de dadels bij de keukenmachine in. Hak met de keukenmachine alles fijn tot een plakkerige massa ontstaat. Zorg dat er geen grove stukken dadel meer inzitten. Als de massa klaar is rol je er stevige balletjes van. Balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede zijn mooi, maar het komt niet zo heel precies. De balletjes kun je het beste in een bakje met anti-aanbak of op bakpapier leggen zodat ze niet vastkleven. Doe de balletjes vervolgens 15 minuten in de vrieskast zodat ze goed koud en stevig worden.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Dit wil zeggen dat je een pan met water opzet en boven op de pan een schaal plaatst. Deze schaal mag het water niet raken. Doe in dit pannetje de chocolade die je grof in stukjes gehakt hebt en laat deze rustig smelten.

Haal na 15 minuten de balletjes uit de vrieskast en rol ze door de gesmolten chocolade tot ze allemaal een dikke laag chocolade hebben. En plaats weer in je bakje. Als je klaar bent zet je de balletjes met chocolade nog weer een keer in de diepvries zodat de chocolade mooi opstijft. Na 20 minuten zijn ze klaar. Het beste kun je ze in de koelkast bewaren.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *