van Hanneke en Jolien

Kwarktaart met bosbessen

Kwarktaart met bosbessen

Kwarktaart is een echte klassieker in het Nederlandse huishouden. Menig verjaardagspartijtje gaat gepaard met o.a. kwarktaart. Maar vaak word de taart gemaakt met ingrediënten uit een pakje. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Want je eigen kwarktaart met bosbessen maken gaat snel  en gemakkelijk. En dit recept is magerder, omdat er geen slagroom in zit.

Het is zeker niet duurder dan het bekende pakje. En je kunt de taart elke gewenste smaak geven die jij maar wilt. In dit recept heb ik gekozen voor bosbessen maar je kunt ook aardbeien, bramen, frambozen, banaan etc. gebruiken. Alleen ananas en kiwi kunnen niet met dit recept i.v.m. deze twee fruitsoorten niet samengaan met gelatine vanwege een chemische reactie waardoor de gelatine slecht bind.

Onderstaand recept is een echt basisrecept. Een recept dat in ieder keukenschriftje zou moeten staan. Het ideale is dat je geen oven nodig hebt voor deze kwarktaart met verse bosbessen.

Kwarktaart met bosbessen basis2Dit heb je nodig voor 1 taart.

  • 500 gr. kwark
  • 7 blaadjes gelatine
  • 150 gr. bosbessen + extra voor garneren.
  • 4 el. poedersuiker
  • 2 el. suiker
  • 2 dopjes vanille-essence
  • 200 gr. koekjes (bv mariabiscuitjes)
  • 100 gr. roomboter

Extra nodig: Springvorm 24 cm

Breek de koekjes in fijne koekkruimels. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer alles goed door elkaar. Doe het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet dit in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden. Zo ontstaat een krokante bodem.

Pureer het fruit (de 150 gr. bosbessen) Er mogen best nog wel kleine stukjes zichtbaar zijn. Wel de gelatineblaadjes tot ze glibberig zijn. Maar het overgrote deel moet gepureerd zijn. Neem een klein steelpannetje en doe hier het gepureerde fruit in met de suiker. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg nu de gelatine toe en roer dit goed door. Roer dit koud tot het handwarm is.

Doe de kwark in een kom en voeg de vanille-essence en de poedersuiker eraan toe. Roer dit goed door. Voeg het gepureerde fruit eraan toe en meg dit alles goed door tot het een egale massa is. Deze massa giet je in de springvorm. Zet de taart nu 3 uur in de koeling zodat hij kan opstijven. Voor je hem serveert garneer je hem nog met de overige blauwe bessen.

Tip: Wil je de taart magerder maken? Gebruik dan een magere kwark en margarine i.p.v. roomboter.

Made by Hanneke

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *