recepten & kookavonturen

Over Ons

Het Verhaal

Het is ooit begonnen met thuiskok.blogspot.nl. Na een tijdje is Jolien daar als gastschrijver bijgekomen hebben we samen leuke recepten geschreven. Echter wilden we na een tijdje iets wat echt van ons samen is. En wat we samen zouden bouwen. En bij een nieuw website hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Voor ons is Knuffels en Koekjes iets wat bij ons hoort. Altijd als we bij elkaar op visite zijn beginnen en eindigen we met knuffels en zitten we ondertussen lekker aan de koffie/thee met koekjes.
Als zusjes komen wij uit een gezin waar eten centraal staat, met en vader die kok is en een moeder die ook graag kookt en bakt. Hier is al de basis gelegd voor onze passie voor koken. Waar mijn specialiteit echt in het koken ligt, is Jolien meer van het bakken. En zo vullen we elkaar mooi aan en hebben we samen dezelfde liefde voor eten & koken.

Over Hanneke

Thuis zijn we opgegroeid met een vader die kok is en een moeder die ook gek op koken en bakken is. Niet vreemd dat wij dezelfde passie voor lekker eten hebben. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met eten & drinken binnen de ouderenzorg. Sinds 2015 ben ik zelf mama en ik hoop mijn dochter dezelfde passie mee te geven voor lekker eten & drinken.

Mijn streven is om elke dag vers te koken en dit lukt doorgaans bijna altijd. Ik heb ervoor gekozen om mijn recepten en kennis met jullie te delen middels dit blog zodat iedereen vers en lekker kan koken. Vers, goedkoop en lekker dat is het streven!


Over Jolien

Als kind had ik al een liefde voor bakken. Koekjes, cake, taart. Mijn liefde voor koken kwam pas naarmate ik ouder werd. Ik ben nogal kieskeurig zou je kunnen zeggen.Graag had ik de culinaire wereld in gewild maar, helaas mocht het niet zo zijn. Gelukkig kun je in je eigen keuken de heerlijkste dingen maken.
Of het nou heel simpel of juist ingewikkeld is, duur of binnen een budget moet, als het maar lekker is. Als gevoelsmens kook en bak ik waar ik op dat moment zin heb en ben ik dus niet zo heel erg van de planning. Verder mag ik erg graag nieuwe dingen uitproberen.
En zoals bij iedereen lukt dit de ene keer wel en de andere keer niet. Mijn motto is dan ook: Als het de eerste keer niet lukt, probeer het gewoon nog een keer!