van Hanneke en Jolien

Koekjes met pindakaas

Koekjes met pindakaas

Voor de foodblogswap van augustus 2014 werden we uitgeloot aan het leuke blog van Helen. Haar blog heet HandmadeHelen. Op dit blog vind je heerlijke baksels en gerechten. Het was een ontzettend lastig om een keuze te maken. Daarom bakten we deze maand twee keer van haar blog. Want naast deze pindakaaskoekjes maakten wij ook nog deze bitterkoekjes. Persoonlijk bleef ik steeds weer terugkomen bij deze pindakaaskoekjes die mij heerlijk toelachten. Ik had altijd al eens deze koekjes willen maken. En nu moest het maar eens zover zijn.

Koekjes met een twist:

Koekjes met pindakaas is echt iets wat is overgewaaid uit America. Daar hebben ze veel recepten voor koekjes met pindakaas. Voor het recept heb ik een twist gemaakt, ik heb in plaats van vanille-extract, bananen-essence gebruikt. En het resultaat was een frisse toets in deze koekjes.

Dit heb je nodig:

  • 115 gr. zachte boter
  • 215 gr. lichte basterdsuiker
  • 130 gr. pindakaas
  • 140 gr. bloem
  • 1 ei
  • 1/2 tl bananen-essence
  • 1 tl bakpoeder
  • schaaltje kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 170 gr. Celsius en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Meng de boter, lichte basterdsuiker en de pindakaas tot een romig mengsel. Voeg daarna het ei en de banaan-essence toe en meng dit nog even goed door. Meng in een andere kom de bloem, zout en het bakpoeder. Voeg het bloem-mengsel met het pindakaas-mengsel en meng dit tot een egaal geheel. Het blijft wat plakkerig dit hoort ook zo.

Zet het schaaltje suiker klaar en maak balletjes van het deeg die allemaal even groot. Dit kan je het beste met je handen doen. Rol ze vervolgens door de suiker en leg ze met voldoende ruimte ertussen in verband met het vloeien op de bakplaat. Druk de balletjes absoluut niet plat! Ze vloeien erg mooi uit.

Bak de koekjes ongeveer 13 minuten in de oven en laat ze na het bakken even rusten op de plaat. De koekjes zijn lekker bros aan de buitenkant en een beetje chewy aan de binnenkant. Het is een heerlijke combinatie van zoet en zoutig.

Eet smakelijk.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *