van Hanneke en Jolien

Venkelsalade, lekker fris.

Venkelsalade, lekker fris.

Je vind ze weer overal, op de markt en bij de groenteboer: Venkel. Ook mijn favoriete groenteboer verkoopt deze groente weer volop. Venkel is een zomergroente die vanaf juni goed verkrijgbaar is tot aan november. Als je venkel koopt moet deze een mooie witte egale bol hebben met mooie groene steeltjes. Verder moet de venkel stevig aanvoelen en fris ruiken. Heeft de venkel gele/bruine plekken dan ligt hij er al een tijdje en is de smaak toch minder geworden. De smaak van venkel lijkt op die van anijs en drop. En combineert goed met frisse smaken ideaal dus voor een venkelsalade. 

Venkel is te gebruiken in vele soorten recepten zoals salades, pastagerechten, ovengerechten of gewoon lekker als groente bij je AGV (aardappel, groente en vlees). In het recept hieronder heb ik er een lekkere salade gemaakt. Ideaal voor warm weer of die mooie na-zomer middag. Hieronder lees je hoe je deze venkelsalade zelf maakt.

Nodig voor 2 personen

  • 1 hele venkel
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 stokje munt
  • 140 gr. maïs
  • 2 el. citroensap
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 1 el. honing
  • 1 tl. chilivlokken

Snij de venkel door de helft en snij hem vervolgens in hele dunne plakjes. Je kunt hier ook een mandoline voor gebruiken. Met een mandoline kun je namelijk hele mooie fijne plakjes schaven. Heb je nog geen mandoline? Neem er eentje die je in snijdikte kunt verstellen.

Snij de halve ui in hele dunne ringen en de komkommer in dunne plakken. Doe alle groenten in een kom samen met de maïs. Voeg de citroensap, olie en honing toe samen met de theelepel chilivlokken. De avonturiers onder ons kunnen iets meer chilivlokken gebruiken om het nog pittiger te maken. Roer alles heel goed door elkaar en laat het een uurtje staan zodat de smaken goed door kunnen trekken. Serveer met het de dressing en al zodat je alle smaken goed blijft proeven.

Deze salade is bijvoorbeeld heel lekker bij een mooi stukje vlees van de barbecue!

 Eet smakelijk!

Made by Hanneke

Bewaren

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *