Handige planners voor je weekmenu

Als er iets is wat je kan helpen om beter te koken dan is dat wel een goede voorbereiding. Ik ben gek op het maken van planners en lijstjes. Ze helpen mij structuur te houden in ons huishouden met alle drukte die erbij hoort. En als ik geen lijstjes zou maken, dan zou koken echt een ramp worden. Er zou geen recept op dit foodblog bijkomen. Elke avond frustratie over wat we zullen eten om vervolgens tot de conclusie te komen wat niet alles in huis is. En natuurlijk overkomt dat ons nog steeds wel eens, maar dat is vooral als ik niet vooruit gedacht heb en dus geen lijstje of planning heb gemaakt. Ik heb voor mezelf diverse lijstjes en planningen gemaakt de afgelopen jaren en wil deze graag met jullie delen. Wellicht dat ze jullie ook  helpen. Want een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Onze planners en lijstjes op een rij

Mix en match je eigen AGV

Het welkbekende AGV’tje (aardappel, groente & vlees) staat bij veel mensen wekelijks al dan niet dagelijks op het menu. Maar vaak wel dezelfde combinaties. In deze lijst vind je een grote opsomming van allerlei groentesoorten, vlees, vis en vleesvervangers en diverse aardappelbereidingen. De lijst is bedoeld om te je te inspireren bij de grote beslissing; Wat eten we vanavond.

Mix en match je eigen AGV download

Weekmenu met boodschappenlijstje

Een weekmenu is ideaal en dit is dan ook een must-have in de categorie planners en lijstjes. De voordelen en tips hiervoor hebben we voor je op een rijtje gezet in dit artikel over het maken van een weekmenu. Je kunt het heel gemakkelijk maken in een schriftje. Wat ik in het begin heel handig vond was een planner waarop ik mijn weekmenu kwijt kon en de boodschappen gelijk kon opschrijven. Alles overzichtelijk bij elkaar. Even wat kleiner vouwen en je neemt het zo mee naar de winkel.

Weekmenu met boodschappenlijstje download

Simpel weekmenu voor 3 maaltijden

Voor wie graag een weekmenu maakt voor elke week van de dag is er deze hele simpele planner. Duidelijk en overzichtelijk met voldoende ruimte om je gerechten op te schrijven. Je hoeft hem alleen maar te downloaden, te printen en je kunt gelijk aan de slag.

Simpel weekmenu voor 3 maaltijden download

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin