Over mij

 
Eigenlijk is eten en drinken altijd een groot deel van mijn leven uit gemaakt zoals dat bij velen is. Vroeger al bij mijn ouders in de keuken en koekjes en cake bakken met Oma. Mijn vader is profesioneel kok en mijn moeder vindt het heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Nieuwe dingen uitproberen vinden ze ontzettend leuk en zo was de warme maaltijd bij ons thuis nooit saai. Elke dag stond er wel wat anders op tafel, een mengelmoes van agv’tjes en buitenlandse maaltijden. 
 
Toen ik een vak mocht kiezen op mijn 14e was dat kok. Eerst consumptieve technieken aan de LTS en daarna de koksopleiding. Na wat gewerkt te hebben in de horeca heb ik daar een MBO 4 opleiding achteraan gedaan tot facilitair leidinggevende met het accent op Horeca en Catering die gecombineerd was met een opleiding tot gastvrouw. Na een aantal diploma’s gehaald te hebben en werkervaring op te hebben gedaan ben ik nog een laatste studie gaan doen, Facility Management. Hoe leuk de horeca ook was, het was niet te combineren met het werk van mijn man. Daarom dat Facility Management een logische keuze was voor mij. 

Maar toch bleef die liefde voor eten en drinken. Ik ben toen voor mezelf begonnen met een klein blog via blogger. Thuiskok.blogspot.nl. En via dat blog ben ik in september 2013 terecht gekomen bij LekkerTafelen.nl. Hier heb ik 4 jaar lang recepten voor geschreven, 163 in het totaal. Begin 2018 ben ik hier gestopt en weer voor mezelf begonnen met bloggen. Knuffelsenkoekjes.nl was toen geboren. 
 
Tegenwoordig ben ik moeder van twee jonge kinderen en woon ik met manlief in Franeker. Ik werk part-time als planner en roostermaker in het MBO bij het team Horeca, waar alles toch weer samenkomt. Met mijn blog kan ik mijn kennis van voeding met jullie delen en mijn interesse voor fotografie en koken een plekje geven. 
 
Vooral de basis van het koken heeft een warm plekje in mijn hart naast de Aziatische keuken. Maar eigenlijk kook en bak ik van alles. Ik wens je veel lees- en kookplezier!
 
Liefs Hanneke
Vis fileren op de Zeeverse vismarkt in Wierigen (Den Oever)